AMPA Escola els Ganxets de Reus.

Bloc de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes ampaescolaelsganxets@gmail.com

FESTES

festesCOMISSIÓ DE FESTES

Aquesta comissió va néixer amb l’objectiu de col·laborar amb l’Escola en totes aquelles activitats i festes que es duen a terme durant l’any escolar (Castanyada, Nadal, Festa final de curs,…).
En paral·lel, l’activitat s’ha anat expandint, sent la impulsora de les trobades de Germanor de tota la comunitat educativa (Dinar de germanor, sortida a la neu, calçotada, excursions,…).

En  l’actualitat, per tal de poder donar abast amb les activitats existents, la comissió està dividida en dues comissiona: la Comissió de Festes i la Comissió d’Excursions.

Les festes i activitats en les que participa la comissió són les següents:

Castanyada

L’AMPA col·labora en la celebració de la Castanyada que celebra l’Escola. El 2011 i el 2012, des de l’AMPA s’ha portat una contacontes per explicar contes de la tardor als nens d’infantil.

I el dia de la castanyada, les mares i pares de l’AMPA torren castanyes al pati de l’escola per a tots els alumnes, perquè puguin provar unes castanyes recent fetes i mantenir aquesta tradició.

Dinar de germanor

Cada any, a començament del curs es realitza un Dinar de Germanor de tota la comunitat escolar, amb l’objectiu de crear lligams entre pares i alumnes.

L’any 2011 es va fer una paella a Riudecanyes, i aquest any 2012, s’ha realitzat una Jornada de Germanor al pati de l’Escola per inaugurar l’ampliació del pati amb la participació de més de 200 pares i alumnes. S’ha aprofitat per realitzar el 1r Torneig Ganxets de futbol-sala amb la participació de 7 equips d’alumnes i 8 equips de pares i mares.

Visita dels patges reials

L’AMPA col·labora cada any durant la visita dels patges dels reis d’Orient, que vénen a l’Escola a recollir les cartes dels alumnes.

Caga Tió

L’AMPA ajuda cada any  a que el Tió visiti l’Escola i pugui cagar regals per a tots els alumnes.

Loteria de Nadal

L’AMPA promou la participació a la loteria de Nadal, per finançar les activitats que es fan anualment.

Carnaval.

L’AMPA ajuda cada any a la celebració del Carnaval de l’Escola. Això inclou la participació a la rua de Carnaval al voltant de l’Escola, on l’any 2011 es va portar per part de l’AMPA una batucada per a que animés la rua. A més, es va convidar a tots els nens de l’escola a esmorzar coca un dia.

Calçotada

Cada any a l’època dels calçots des de l’AMPA s’organitza una calçotada popular. L’any 2012 es van fer calçots i carn per gairebé 200 persones.

Pasqua (La Mona)

Cada any es col·labora econòmicament amb l’Escola aportant tots els materials necessaris perquè els nens de totes les classes puguin fer una mona individual i una mona col·lectiva per classe.

Sant Jordi.

Com a activitat pedagògica, cada any l’AMPA munta una paradeta de llibres i roses a l’escola. És una parada feta a la mida dels nens, on s’ensenya als nens com és una parada, i els llibres que s’hi poden trobar.

Als nens els encanta poder fullejar els llibres sense les dificultats de la Plaça Mercadal!!

Festa Final de Curs

Per acomiadar el curs es munta un sopar i una festa el dia del festival de Final de Curs.
L’any 2012 es va muntar el sopar i la festa al DIVERTIMAX, on ens ho vam passar d’allò més bé alumnes, professors i pares. Vam ser 550 persones, baixant pels tobogans (pares i mares inclosos) i ballant al so de la música.

Integren la comissió:

Eva de Porras, M. del Mar Gutiérrez, César Esteban, Andreu Porta, Montserrat Amill, Anna Bisay, Fefi Ocaña.

Podeu contactar amb la comissió a través del correu festesganxets@gmail.com o festes@ampaelsganxets.cat