REUS CIUTAT DE CONTE

Hem posat el punt final al Reus, ciutat de conte i ho hem fet gaudint dels contes de la Marta Altés i celebrant del 8è aniversari de la nostra estimada Cucafera.
Ens ha fet una especial il·lusió unir en una jornada aquests dos esdeveniments, perquè es tracta de dos projectes sorgits de l’AMPA de la nostra escola amb la voluntat de fer-nos veure i sentir, de fer ciutat i transmetre el que fem i el que som: una AMPA activa, participativa, inclusiva i respectuosa.

Durant aquest curs ens hem proposat traslladar als carrers de la ciutat els diferents autors de la literatura infantil i juvenil que donen nom a les aules de la nostra escola, i donar a conèixer les seves obres, vinculant les jornades a diferents arts escèniques, donant-hi així un gran valor afegit.

El mes de març, en una jornada molt emotiva, donàvem el tret de sortida al projecte i obríem les portes de l’escola, unes portes que havien estat massa temps tancades a les famílies. Tot just sortíem de la pandèmia i les famílies ocupaven el pati per escoltar, acompanyats dels alumnes de P3, La Caputxeta Vermella amb la veu de la Sílvia Palazón i la música del Maurici Gené.

Vam continuar a la Sala Santa Llúcia, amb la jornada més inclusiva, escoltant i gaudint de contes i cançons amb El botó màgic. Una jornada dedicada als alumnes de P4 i P5.
Amb la poesia de Joana Raspall, ballada pels alumnes de l’extraescolar de dansa de l’acadèmia DiDansa, celebràvem el dia Mundial de la Poesia.

I vam tancar el primer cicle d’activitats a Cal Massó amb un taller de còmic vinculat amb el dibuixant i guionista francès René Goscinny, autor que dóna nom a la classe de 5è, acompanyats de l’artista Agustina Sobrino, de l’Illa del Safrà.

Al mes de maig vam inaugurar el segon cicle de jornades, on els alumnes de 2n de la classe de Leo Lionni, van donar a conèixer l’autor als nens i nenes de 2n de l’escola Montsant. I ho van fer al nostre barri i xalant de l’art com feia Lionni i acompanyats de la Sara de Cuentropía.
Seguidament, els Jardins de la casa Rull van acollir la jornada dedicada a Roald Dahl. Amb la veu de la Sara López de Cuentropía i la música de la Lídia Papió d’ El Gínjol, vam fruir d’un fantàstic clàssic, Xarlie i la fàbrica de xocolata, en què els nens i nenes de 4t ens van sorprendre amb les cançons Atreveix-te i Podries.

Els grans de l’escola també van tenir el seu dia. Una jornada dedicada a Les aventures de Harry Potter. Molt ben ambientats, van llegir fragments de l’obra acompanyats per la interpretació musical de la Banda Simfònica de Reus al Palau Bofarull.
I amb el tancament d’aquesta darrera jornada dedicada a la Marta Altés, només ens queda agrair la immensa col·laboració que hem rebut de l’escola, famílies, mestres, l’Ajuntament de Reus, voluntaris, empreses col·laboradores, mares, pares, avis i àvies que hi han posat el seu granet de sorra i que ens han ajudat a fer-ho possible.

Eternament agraïts.